aktuális

Friss cikkek, kutatások és tanulmányok a világból.

Sztárok a menstruációról: néha jó lenne kihagyni azokat a napokat

A havi menstruációt nagyon sok nő nyűgként éli meg. Felmérések szerint a nők nagyobb része szabadulna a menstruációtól, jobban örülnének, ha az ritkábban, vagy egyáltalán nem jelentkezne. Milyen megoldásokat javasolnak a szakértők? Többfélét is. Érdemes a kerekasztal beszélgetésről készült izgalmas videót megnézni.

Facebook mustra 3: Peller Anna

Ti tudtátok, hogy a hormonális fogamzásgátló tablettákat használó nők esetében a tabletta szedés szünetében a menstruáció mesterségesen előidézett? Rengeteg olyan érdekességet tudtunk meg azokról a bizonyos napokról Rubint Rékától és szakemberektől egy kerekasztal beszélgetésen, amikről sokan talán még sosem hallottatok…

Facebook mustra 3: Mádai Vivien

Szuper kerekasztal beszélgetést csíptem el Rubint Rékával a menstruációról. Megtudtam például, hogy akik nem csak a terhesség-megelőzés miatt szednek valamilyen hormonális fogamzásgátló készítményt, azoknak egy része a menstruáció előtti fájdalmakat, az alhasi fájdalmakat, sokan pedig a kiszámíthatatlan menstruációt említette, mint okot, amiért fogamzásgátlót szed.

Facebook mustra 2: Mádai Vivien

Családos anyukaként minden nyaralást alaposan, jó előre megtervezek, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen…
Van azonban, amikor minden számítás és tervezés ellenére is tudjuk, hogy nem lehet 100 százalékosan tökéletes a nyaralás, mivel közbe szól a természet és a saját testünk…

Facebook mustra 2: Rubint Réka

Múltkor nagyon sokan hozzászóltatok ahhoz a cikkhez, amit a nők nehéz napjairól találtam. Úgy tűnik nem is annyira tabutéma, mint sokan gondolják.
Most újabb érdekes adatokat hoztam Nektek, egy felmérés szerint ugyanis a nők közel 60%-a szeretne kevesebbet menstruálni. Egy másik vizsgálat szerint a nők több mint fele a sportot, csaknem fele pedig a munkát, valamint a társasági életet jelölte meg, amelyben zavarják a nehéz napok.

Sztárok a menstruációról: „Eddig nekem is tabunak számított”

A legtöbb nő nem tud vagy nem akar beszélni a menstruációról és az azzal járó kellemetlenségekről. Ugyan társadalmi szinten sincs szó a témáról, a nők körében egyre nagyobb az igény az őszinte beszélgetésekre. Ezt a sztárok is felismerték.

Facebook mustra: Mádai Vivien

Anyukaként azt hiszem, nincs olyan téma, ami tabu lehet számomra… Sokan azonban még a saját testük változásairól sem tudnak beszélni senkivel… A menstruáció a társadalom számára sajnos még mindig tabu téma, a nők többsége nem szívesen beszél az ilyenkor jelentkező problémákról… Őszintén kiváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintetek is kínos téma a menstruáció? Beszéltek róla egyáltalán? Vannak olyan ismerőseitek, barátaitok, akiknek tabu erről beszélni? …Vivi

Facebook mustra: Peller Anna

Sziasztok! Most egy félig tabutémát boncolgatunk, hátha segítünk sokaknak vele…
Én már éreztem úgy hogy könnyebb lenne tárgyalni egy terroristával, mint egy menstruáló nővel. És ez nem feltétlenül Annára vonatkozik.
Szerintetek is kínos téma a menstruáció?

Facebook mustra 3: Iszak Eszter

Észrevettétek már, hogy azokon a napokon minden kicsit nehezebben megy? Nekem egy fotózás, egy forgatás, de a sportolás is másképp telik, kevésbé érzem komfortosan magam ilyenkor. Nem is meglepő, hogy egy friss kutatás szerint a megkérdezett nők közel 60%-a mondta, hogy kevesebbet szeretne menstruálni.

Facebook mustra 2: Peller Anna

Nemrég olvastam egy cikkben, hogy a nők közel 60%-a kevesebb “nehéz napot” szeretne az életében, és nem csak azért, mert állandóan állapotos szeretne lenni
Nekem leginkább lelki vonatkozásban kellemetlenek azok a napok, ilyenkor ugyanis már öt nappal előtte érzem, hogy nem picit vagyok ingerlékenyebb…

Facebook mustra 2: Iszak Eszter

Ti is várjátok már a nyarat, készültök a nyaralásra? Én imádok utazni, napozni a beachen és mindig több bikinivel készülök  Sokan a tipikus csajos készülődés mellett még a menstruációjukat is a nyaraláshoz időzítik… Ti mit gondoltok erről? Tudtátok, hogy egyébként a hormonális fogamzásgátló tablettáknál a „menstruáció” egyszerűen beállítás kérdése?

Facebook mustra: Iszak Eszter

Sziasztok, egy nagyon érdekes témát hoztam ma Nektek, ami eddig nekem is tabunak számított. Most azonban kilépek én is a komfortzónámból, mert úgy érzem, erről minden nőnek fontos lenne beszélnie. Ráadásul az alábbi felmérés szerint is a menstruáció a társadalom számára sajnos még mindig tabu téma. Szerintetek is kínos beszélni róla? Vannak „beavatottak”, akikkel tudtok erről beszélni?

Facebook mustra: Rubint Réka

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.Tabu vagy sem?!Ugyanis az alábbi felmérés szerint a menstruáció a társadalom számára sajnos még mindig az.A nők többsége nem szívesen beszél az ilyenkor jelentkező problémáiról…pedig kellene!Nálunk szerencsére ez sosem okozott gondot, ráadásul többen jöttetek már oda hozzám egy-egy torna után is ezzel kapcsolatos kérdésekkel. Én mindenkinek azt javaslom, hogy a “nehéz” napokon is sportoljon, mivel lerövidülhet a folyamat. Nektek mi a véleményetek? Mik a tapasztalataitok?Tudtok beszélni erről valakivel?

Nyűg, macerás, rohadt sokba kerül, és minden nő tudja, mi az?

Én nem ismerek olyan nőt, aki szereti, olyat viszont annál többet (csak ilyet), aki szívből gyűlöli, ha tehetné, örökre lemondana róla. Sok mindenbe belerondít a menstruáció, nők mesélik el, hogyan.